Picture
Om du är inne på att skaffa en ny taklampa kan det vara bra att ha koll på vilka olika typer det finns på marknaden.

1. Hängande
Hängande taklampor är den vanligaste typen av taklampor och passar i de flesta typer av rum. Det du ska tänka på om du funderar på en hängande taklampa är att den inte ska vara i vägen. Du ska kunna röra dig fritt i rummet utan att smälla i lampan. En lampa i denna stil passar bäst över bord eller där det är så högt i tak att man inte råkar slå till den av misstag.

2. Inbyggda
Inbyggda taklampor passar i alla rum. Eftersom lampan är inbyggd sticker den inte ut och tar således ingen plats i rummet. Spotlights eller ”spottar” hittar man oftast under denna kategori, och just denna typ av taklampa finner man oftast i badrum och kök, men även i sovrum och vardagsrum. Spotlights har kommit att bli ett mycket populärt alternativ i hemmet då denna belysning även är strömsnål.

3. Kristallkronor
Om du är sugen på en lite finare lampa kan en kristallkrona vara det du söker. Kristallkronor har funnits i hundratals år och är således en mycket gammal ljuskälla. Från början var det dock stearinljus som användes i dessa och inte elektriska glödlampor, men i takt med den nya uppfinningen som såg dagens ljus under den senare delen av 1800-talet byttes de levande ljusen ut mot elektriska lampor. Än idag är kristallkronan mycket uppskattad och ger en känsla av flärd då den blänker så fint i ljuset.

4. Spårlampor
Något som kommit att bli mycket populärt de senaste åren är spårlampor. Alltså sådana lampor som sitter i ett spår på en skena. Också här är det små spotlights som används vilka ger mycket god belysning i hela rummet då de även kan vinklas.

Fler taklampor finner du på Lampgallerian.se som har ett av Sveriges bästa utbud inom lampor och belysning.




Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.